Primátor Slovenska za rok 2011 je Pavel Hagyari

27.01.2012 Celý región

Tento rok portál SLOVAKREGION rozšíril tradičnú suťaž O najkrajšie mesto a obec Slovenska o nové súťažné kategórie "Primátor Slovenska" a "Starosta Slovenska".

Súťaž prebiehala v uplynulom roku od 1.4. do 31.10.2011. Do súťaže sa mohli zapojiť všetci záujemcovia o hlasovanie
prostredníctvom internetu na www.slovakregion.sk.

Každý, kto chcel podporiť ktoréhokoľvek primátora či starostu, mohol tak urobiť zaslaním krátkeho popisu kladných aktivít, realizovaných úspešných projektov, ktoré vykonal pre svoje mesto alebo obec. Na konci súťaže bol tak zo všetkých zaslaných e-mailov, podporných hlasov vybraný primátor a starosta, ktorý svojími aktivitami a realizovanými projektmi najviac prispel k rozvoju svojho mesta ci obce.

Je pre všetkých členov prezídia Únie miest Slovenska i pre mňa osobne veľkým potešením informovať samosprávnu, občiansku verejnosť i média, že titul "Primátor Slovenska 2011" získal JUDr. Pavel Hagyari, primátor mesta Prešov, prezident Únie miest Slovenska a viceprezident Klubu primátorov miest Slovenskej republiky.

Cena - víťazný pohár a diplom boli odovzdane prvému laureátovi kategórie "Primátor Slovenska" počas slávnostného aktu na veľtrhu ITF Slovakiatour.

Po prevzatí ocenenia laureát súťaže "Primátor Slovenska 2011" konštatoval: "Toto ocenenie vnímam ako ocenenie samosprávy mesta Prešov, ale aj jeho histórie, súčasnej tváre, ale aj našej spoločnej vízie, jeho budúcnosti. Som hrdý na to, že som primátorom tak nádherného mesta. Môžem sľúbiť, že je to závazok aj do ďalšej práce, pretože práve práca pre ľudí, je tou skutočnou a zmysluplnou prácou, z môjho hľadiska je to poslanie."

Titul "Starosta Slovenska 2011" prevzal dlhoročný starosta obce Štrba a predseda, v súčasnosti prvý podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska.

Marián Minarovič
generálny sekretár UMS
 

Vyberte región